Salnö Gård - Om Oss

HemHem.html
KonferensKonferens.html
Fest & BröllopFest.html
Hitta hitHitta_hit.html
BildgalleriBildgalleri.html
AktivitetAktivitet.html
Om oss
EkologiEkologi.html
Rum & ÖvernattningRum_%26_Overnattning.html
Matsal & LusthusMatsal_%26_Lusthus.html
Boka / KontaktaBoka___Kontakta.html
PriserPriser.html
 
 

Salnö Gård ligger på södra Väddö omgivet av Ålands hav på havssidan och Bagghusfjärden mot fastlandet

Gårdens huvudbyggnad  är uppförd i mitten på 1800 talet men har äldre anor än så. Här ute har man sedan urminnes tider levt på fiske jakt och jordbruk. 

Visst för ordet ett skärgårdshemman tankarna till gröna sommarhagar, gnistrande vinterdagar, mörka höstnätter och porlande vårdagar. Men också till hårt arbete, stora släktkalas, försvunna roslagsskeppare, emigranter till Amerika, bortsprungna kvigor, pigor och drängar, fisk som landas i viken, broderier i fotogenlampans sken. Glädje, sorg, oro och trygghet.

Efter att sedan 1920-talet ha varit kolloni för barn från Oscars och Hedvig Eleonora församling i Stockholm kom Salnö i vår ägo 1993. Nu har vi rustat  och byggt nytt och Salnö Gård erbjuder idag fina mötesmöjligheter. 

På Salnö har också djuren sin självklara plats. Här finns islandshästar, roslagsfår, vikingahöns och isländska vallhundar.

Gården har ekologisk inriktning och är KRAV-märkt. Miljön är en kontrast till storstaden med havsbrus, naturskog, tystnad och ren luft, men vi är också en professionell mötesplats.


 

Smaka på ordet - ett skärgårdshemman

              Vi är KRAV märkta!